Chinese Webshops

Chinese webshops hebben afgelopen tijd een behoorlijke opmars gemaakt. Je kunt er tegenwoordig echt alles kopen. Chinese webshops zijn over het algemeen goedkoper maar
let goed op wat je koopt omdat sommige producten, met name smartphones, vaak een replica zijn van het echte merk. Wie kan zich de infameuse chinaphone nog herinneren? Dit
was een nep iPhone met Android met een IOS skin. Chinese tegenhangers van populaire merken zijn vaak minder goed van kwaliteit.

De ervaringen van consumenten met merkloze elektronica of Chinese merken lopen sterk uiteen. Van ‘rotzooi’ en ‘troep’ tot ‘beter dan in Nederland’. Meeste webshops adverteren met “free shipping”, wel zal je rekening moeten houden met eventuele douanekosten.

Tot €22 Geen bijkomende kosten
€22-€150 euro 21% btw + inklaringskosten
€150 of meer 21% btw + inklaringskosten + invoerrechten

In de praktijk kan het voorkomen dat je extra bij moet betalen als het pakket geleverd word, maar dit gebeurt niet altijd. De levertijden zijn gemiddeld 27 dagen.
Het word aangeraden om met creditcard of PayPal te betalen. Daarmee is je aankoop ook meteen beschermd.

Bij problemen met bestellingen reageren de webshops snel en goed. Vaak wordt er een passende oplossing aangeboden. Voor meer informatie over Chinese webshops kun je
het rapport van de Consumentenbond inzien.

Naam WebwinkelLink naar WebwinkelOmschrijving Webwinkel  
DealeXtremeDealeXtremeIedere dag bezoeken meer dan een miljoen bezoekers deze e-commerce gigant met 160.000 producten in het assortiment. Met zoveel keus is er áltijd wel iets in huis dat aansluit op jouw Interesse. DealeXtreme bied een gigantisch aanbod in verschillende categorieën zoals consumentenelektronica, computeraccessoires, mobiele telefoons en tablets, auto-accessoires, speelgoed, interieur en kleding. Dit voor vaak lachwekkende lage prijzen!!!

AliExpress AliExpressAliExpress is een online marktplaats gecreëerd door Alibaba.com, inmiddels één van de allergrootste en belangrijkste spelers ter wereld op het gebied van e-commerce.
Op AliExpress bestellen bezoekers vanuit meer dan 200 landen en gebieden producten tegen de laagste prijzen, zowel enkele stuks als partijen, bulk bestellingen.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.